Assalamualaikum.. selamat ke ibu mengandung nak ambil booster atas arahan majikan? #firstbaby12week

9 Balas

Dapatkan nasihat Dr dulu, sbb stp orang berlainan status kesihatan.. secara umum, digalakkan ambil selepas 14 minggu, tp ada yg dibenarkan ambil awal, ada yg mmg kena tggu 14 minggu.. kalau perlu tangguh sehingga 14 minggu, minta Dr keluarkan surat..

sye ambik booster kandungan 17minggu yg lalu.. alhamdulillah just 2hari je lenguh tgn.. sblum ni dos 1&2 sinovac, booster mmg ambik pfizer sbb keberkesanan 95% utk wanita hamil.

Boleh je asalkan dah lebih 14w.. Dapatkan nasihat doc & selebihnya tawakal pada allah s.w.t.. saya baru je amik booster masa 34w..now dah 36w

disarankan 14 minggu keatas. ramai ibu ibu yang dah ambil booster dah jawab soalan yg sama dalam ni. boleh cuba search soalan

2y ago

Yup betul kena 14 minggu ke atas

Terpulang pada badan kalau kuat ameklah. Tp biasa awal2 ni kan kita mabuk2 . Tk lrt. Jd sy mmg tk amek lg

sy dah amik booster hamil 5minggu. alhamdulilah xda apa mslh.

InsyaAllah ok. Doa bnyk2, dptkan nasihat doc dlu..

14 minggu dan ke atas boleh ambil pfizer booster

Selamat, insyallah, sis blh amik pfizer.