Hai nak tanya start trimester ketiga ni badan asyik peluh je panas, lepastu nak mnom air sjuk je.

9 Balas

masok 3trim ni mmng berasa panas ja cepat peluh..malam2 pon sama...bila hujan ,kita panas hband plak sejuk katakan kita ni bdan ap panas time hujan..bila kita bagitau tu nomal la sbb hormon kita ni lain dah..bila kata hormon boleh pulak melawak tu bukan hormon tu cuaca..tiap2 malam tido xdanya nk slimut dah..kdg hsbnd kesian dy tlong slimutkan ,kita tolak buang gituu jaa 😂

sama la macam sayaa...kadang qasa nak mengamok x tentu pasal sbb panas😂😂lg kesian kat suami sbb kadang kalau panas sngt xleh kawal emosi sampai marah² dia ..saya pon xtau puncaa...aduuiiii...hormon ibu mngandong ni kdg bahayaa jgak🤣🤣dok x dok marah x tentu pasal..

Normal je sya tiap2 mlm tido mesti berpeluh2 , pasang kipas satu tala untuk sya sorang ja. Kipas syiling pon pasang , husband kata pasang kipas syiling pon dh sejuk tpi tk tau la sya rasa panas sungguh berbahang2 la

Saya pulak…kesian husband kesejukan….sbb Pakai aircon..klu saya rasa sejuk baru slowkan…klu panas kuatkan suhu…ikut saya pnya rasa….hahaha…bertabah je la ye en.somi 😂..

Normal. Sy pun sometime argue dgn husband sbb bila dia kata sejuk, tp sy opposite 😂 nasib baik dia memahami. So bila mlm, dia tarik la selimut setebal yg blh 😅

Ya mmg begitu rasanya. Sbb hormone. Takpe, jgn lupa teruskan minum air supaya badan cukup air. 😊 semoga dipermudahkan urusan Puan

sama sis..saya dh nak masuk minggu ke 24..tidur pun nk kipas kuat je.. and betul rasa nk minum air sejuk..🤭

normal sgt sis lgi ii cuaca pns mkin berpeluh la di bt yer mlm pun tdr tk pka selimut😁😁

Hiiii normal tu mommeh, saya pun macam tu masa 3rd trimester. 😊