Wajib ke bagi ibu hamil untuk cuci gigi di klinik gigi sebelum masuk trimester 2.?

1 Balas

Nak cuci gigi bila2 pun boleh rasanya.. kena check up gg supaya doc bileh tmpal klu ade lubang n bersihkan scaling..bila kita mngandung, kalsium kita akan brkongsi dgn bby, akibatnya gg akan mudh sakit, mudah bgkak, x selesa dan mudah brdarah.. jadi ada baiknya sis buat check up gg bila2 masa jek, buat appoitmnt dlu ya.. ☺️