Korang buat scan dulu atau terus buat buku??sy br i 8mggu harini..

14 Balas

Kalau kk tempat saya dia mintak scan kat klinik swasta dulu. Dah confirm pregnant baru call kk untuk buat appointment bukak buku pink. Bukak buku pun selalunya misi bagi antara 8w-12w

Lebih mudah scan dulu, nnt nk buka buku pink pun senang sbb kita dh confirmkan pregnancy dr awal. Kdg dh 8 minggu tp bila scan usia kandungan baru 5-6 minggu, bunyi jantung pun tk dgr lg.

3y ago

Usia kandungan ikut proses persenyawaan berlaku lambat atau tak. Klu selari dgn kiraan LMP, mungkin waktu subur mmg tetap mcm estimation. Ada org cycle normal tp waktu subur lambat, jd usia kandungan pun jd muda sikit dr LMP.

saya scan dulu kt swasta, doc dah confirm 4w pregnant. tp sbb sy berisiko, doc advise sy buka buku pink cepat. call kk, kk terima sy buka buku pink sbb berisiko.

Scan dulu. Tapi bila upt positive tu terus call kk untuk book appointment. Sbb skrg takleh walk in kena buat appointment juga. Lepastu gi scan.

scan dulu untuk confirmkan pregnancy...pastu baru buat buku..lebih memudahkan urusan ☺️

pegi swasta scan dlu. time tu xth dh 8 mggu . dpt appointment kk 13 mggu br buka buku

Sy g scan dlu sbb x suka tertanya2. N mudahkn urusan buka buku pink 🥰

mcm sy g scan dlu nk kmpem yg bby bpe mggu... lpas 2 baru buat buku 🤭

scan dulu utk confirmkan betul2 pregnant..lps tu baru buku pink

bg sy scan dlu untk kepastian..senang masa buat buku pink...