Sy nk tnye..sy dh 27 weeks 6 day tp 2, 3 hari ni, sy rasa sukar nk bernafas,memang cmtu ke?

5 Balas

Normal sebab bila kandungan makin besar, ia akan menekan diaphragm (otot yg membantu utk pernafasan. Terletak bawah paru2). Bila makin hampir nak bersalin, baru rasa senang nak bernafas balik sebab baby dah “drop” dan x menekan diaphragm lagi.

Sma la dgn sy sis tpi sy selalu Kering tengkok ygtu normal jgk ke mmy II smua sbb sy selalu mcm tu... #Bbyfirst

normal sis.Saya pun sampai 29w nie kekadang sesak nafas tapi bila rasa sesak nafas Saya akan ubah posisi laa..

3y ago

Ohhh ok II trma ksih

itu normal awk ?? ank awk mesti aktif kan

nrmal sis..x slse rjuk doc

3y ago

yg nie ye