Apa Menu diet ape untuk ibu mengandung ye?

2 Balas

Sama mcm diet orang biasa . Cumanya jangan ambil makanan yg tk masak sepenuhnya , contoh telur separuh masak . Mkn makanan seimbang sayur nasi buah semua tu , jangan sampai tk makan langsung pula hihi

2y ago

200g ke 200kg?

Banyak minum susu low fat milk.

3y ago

Boleh ajee. Sy minum tu pun sbb susu tu je boleh terima tekak n rich in calcium bagus utk baby n kita. Banyak sy minum. Sekotak sehari. Boleh kawal makan jugaa sbb dia buat kita rasa full. Tp berat badan naik bnyk time pregnant mmg normal 😅 yang penting baby n kita sihat