sy bru thu sy prgnant..sebelum tu dah dftar vksin..perlu ke sy ambil vksin atau batalkan?bantu saya

12 Balas

Saya pun register before tahu pregnant. Appointment 25/5 vaksin AZ. Saya pergi jugak sebab kalau tak pergi, system tak tau kita pregnant & takut kena blacklist. Memang pregnant tak boleh cucuk AZ. Saya pergi then staff kat pusat vaksin tolong update system mysejahtera yg saya pregnant. So tunggu pfizer pulak.

3y ago

Betul puan.

dah boleh update sendiri dalam mysejahtera kalau pregnant atau menyusukan bayi. nanti diaorang akan bagi date yang sesuai selepas pregnant atau selepas tempoh menyusu.

Yg penting daftar jer dulu sis.. Saya tgh pregnant pun daftar jer. Nanti kalau dh dpt tarikh t/janji, baru tanya kat dorang apa yg plu kita buat??

Sy ada tgk video sorg ibu mcm puan juga dia baru dpt tahu yg dia preggy. Then org kt tmpt vaccine suruh dia balik. Vaccine AZ takleh utk preggy.

3y ago

Menyusu boleh. Sy pun menyusukan anak juga. Dan dah lama register kt mysejahtera tp belum dpt apa2 lg.

Xdak mslh pn klu daftar..bila dpt,pegi je..ckp.kata prgnt..diorg akn update dlm mysejahtera..prggy dan menyusu bole amik vaksin pfizer...

3y ago

betul sy ada tgk dekat tv BG ibu ngandung NGN menyusu boleh ambik vaksin Pfizer

Mcm sy haritu dos 1 x tahu lg pregnant. Masa temujanji dos ke-2 sy bgtau pregnant, doc terus x cucuk.

Staff pusat vaksin AZ tu tolong update kan dalam system mysejahtera saya

3y ago

mcm mana ye? kne call cntre ke?

kalau ibu mgadung..vaksin xde kesan smpingan ye

boleh ambil. sila update mysejahtera

untuk ibu yg hamil dan menyusu