hye semua...esok masok 6minggu pregnant.. kalau g ultrasound bley dengar x lagi heartbeat baby?

18 Balas

Masih bru sis...tgok pd alatan yg dok guna lah. Selalunya kantung nmpk tpi jntung tu msih bru la nk nmpk..ni dri pengalaman saya..dok akn repeat scan utk tgok perkembangan kandungan & baby sis😊 Law saya..dok menghitung hri & masa nk scan, cm X sbr2 nk tgok perkembangan...dh dpt tgok tu, rasa lega😅

tengok jugak . ada org seawal ni dah dpt. mcm sy 8 ke 9 weeks xsilap bru dengar jantung dgn nampak bby . kalau sis ada bajet lebih,boleh jee nk scan awal🤗 kalau nk tengok..tp kalau rasa xnk bazir scan dua kali dlm masa trdekat, sis tunggu je smpai pling awl 8-12 weeks.

Saya ank slung buka buku wktu 9w trus doc scan, dngr heartbeat ... mai ank yg kdua klinik lain scan pn dak dgr heartbeat pon dak alasan kcik ssh cri ... kdg2 ikut atas klinik grm plk saya slung 9w dh dngr😌

doa byk² sis..mcm sy pun first scan nk ikut 6weeks 3 days.. punya berdebar xterkata..tpi Alhamdulillah.. mula buat tvs scan dah nmpak janin & denyutan jantung . and Dr kata dah 7weeks😁

Saya pg scan 6week nmpak kantung tapi janin takberapa clear sbb kecik sgt. Tu pon dh mcm2 cubaan dr nak cri sbb terlalu kecil dr kata 😂😂 Better pg dalam 8-10week laa

sy masa scan 6weeks xnmpk ap lg..just kantung baby je..biasa sy scan 8weeks keatas baru nmpk heartbeat baby..

depends la.. macam saya 6w baru ada kantung.. 9w alhamdulilah dh dpt dgr heartbeat baby n dh nmpk janin..

jgn dengar heartbeat jika kandungn bawah 12mgg. Ada kesan sampingan drp ultrasound dan ramai yg xalert

Scan msa 12 weeks. Msa tu dah boleh nmpk bdn baby, jantung n pergerakan baby.

3y ago

wow...tq yaaa info🙂

Kecil lagi. Selalunya baru nampak kantung. 8w ke atas baru dpt dgr heartbeat