adakah normal kalau upt dan opk positif 5 hari sebelum period? sepatutnya period minggu depan

16 Balas

Saya now mcm awk. Last period 30/6 and patutnya 5 hari lg nak period. Pastu upt samar. Sy rasa awk ovulate awal and implantation berlaku awal. Congratulations! Jaga diri baik baik tau. Incase kalau tertanya, slalu kes mcm ni confirm pregnant.

tahniah sis..line dah nmpk terang ckit Tu...nti repeat lagi untuk line lagi terang guna dip&till or CB...Kalo sy dah ketar bdn nmpk line double ni hehe...tapi blm Ada rezeki lagi...hrp sy Pon dpt berita gembira mcm org lain jugak..☺️😊

Saya septutnya period hari yang saya check upt. Saya detect preg sebab asyik moody and rasa nak makan je. Asyik teringin itu ini. And perut rasa tak sedap. Tapi masa check tu samar2. Hari ke3 saya guna clearblue digital tu dah 2weeks

saya haritu test upt 2 hari sebelum period sebab badan tk selesa sangat. sekali dapat terang mcm awak ni lah upt dengan opk. now dah 11 weeks. saya rasa awak pregnant. tahniah ❤️

kalau period awak jenis teratur. boleh je detect seawal 7hari sebelom delay period. kalau masih was2 beli digital CB then test😊. Digital CB tinggi sensitivity dia.

5hari sebelom period mksudnya senyawaan sudah lebih seminggu, biasenya akan samar2... tp sis punya jelas terang benderang... blh sy tau sis last period bila ya?

10mo ago

dy ikot jgk wak..sy mse tu upt samar smpai 6 7 week msih samar skrg da 33week Alhamdulillah baby sht doakan sy..maybe air kencing kot huhu hormon lebih sbb tu menentukan terang atau samar kot wak..dlu pon risau tkut xmnjadi tny org berpengalaman pon dy pelik and suh teruskan check smpai dpt terang..smpai 8 9 week bru nmpk terang..tpi kdg ad smr tu

Taktau la normal ke tak, tapi saya dulu cek 3 hari sebelum period sebab tak sedap badan. Alhamdulillah mmg mengandung. Moga awak pun sama. InshaAllah ada rezeki tu 😁

u pregnant la yunkk sy pon period blm terlmbt sje test tau" bt upt dgn opk positif opk tu terang jee upt msih kbur mse tu sbb bru 4week hehe now da 33week mnunggu msa

terima kasih atas komen semua. saya dah pergi scan, doktor kata ectopic pregnancy dan ada cyst, baby dah 6 minggu dan ada heartbeat...tolong doakan saya .

10mo ago

Tabah yer. Smoga ada rezeki lg lps ni. InsyaAllah.

alhamdulillah.. jga dri baik2.. xleh angkat brat2 tu ..jga mkn mnum utk usia awl khamilan .. elakkn kafein, & mknn hk tajam2 ..