brpa minggu kandungan baru dpt scan jantina??

10 Balas

kebanyakkan klinik prefer 20w ke atas sbb jelas. tapi andai awak buat awal beberapa minggu dan baby bagi kerjasama, boleh je nampak. saya buat gender scan masa 17w sbb husband excited. sonographer tu terkejut ckp awal lagi nak buat gender scan. tapi sbb dah masuk, dia scan jela. alhamdulillah baby bgi kerjasama dan nampak jelas gender dia masa 17w tu.

Ank first 16w..mmg jelas nmpk boy... Ank kedua 19w gitu pon jelas nmpk boy... Doc kata klau ank pompuan dlm 20w ke ats bole la scan bru jelas sbb kdg2 xtepat.. Ank boy jelas nmpk walaupon seawal 16w..

O&G i pernah bagitau, better 20weeks above sebab time tu genitals baby dah fully develop. Akan nampak sangat clear

seeloknyq dlm 19weeks ke atas. try scan dkt klinik private/sono lg tepat. kdg kk scan xnmpk.

Saya 18w dah nmpak dah. Dari 12w scan mmg jantina sama je smpai skrng …

8mo ago

Boleh dah sis tengo time scan tu tanya je doctor/sono tu nnt diorng tengokan. Cuma ketepatan tu 50-50 la…

Sy 18w da nampak. Doc siap suggest suruh buat 2d xyah tunggu 20w sbb mmg clear sgt.

Seloknya 20w keatas, baru jelas. Kdg awal2 x nmpak sngt

12w pun dah boleh tengok kalau ikutkan

8mo ago

sy baby xnk bagi kerjasama ..dia luruskan kaki xnak bg tgk🤣

seeloknya 20 mggu ke atas..

15 minggu