Hai ada yang tahu macm mna cara nak tambahkan hb? Kandungn 18weeks

14 Balas

Saya blend buah naga or delima..setiap hari minum. HB memang naik banyak. Paling rendah 10.1, lepas minum Alhamdulillah naik 10.7, pastu naik 11.3 pastu naik 11.8. Pada masa yang sama, saya xskip ubat iberet KK bagi.

Saya try baru ni menjadi, makan anggur hitam dgn air delima dah siap dalam botol. Checkup baru ni hb naik dari 10.2 ke 11.1 try la sis. Jambu batu tak load dgn saya dah cuba dah. Anggur hitam plak mnjadi👍🏻

Jgn skip ubt yg klinik bagi sis. Cuba amalkan makan jambu batu, beras merah, bubur kacang merah. Saya dari 10 amalkan benda ni selama 1 minggu HB kembali normal 11.2.

makan buah naga and jambu hari2.. alhamdulillah hb syg tk pnah kurang 11.9 sejak 7 bulan sy preggy.. delima pun okay..

Sy makan obimin dri before n bsalin. Makan awal pagi 30min before breakfast HB tak pernah bwh 12.. cubalah..

Sy baru dapat tips dari kawan sekerja. dia kata makan kacang . Kacang cap tangan tu je.

jenis Sya mmng hb kurang , Sebb saya ada telesimia apa xtau tapi x trok la

saya bykkn mkn buah delima ...minum susu kambing ..

Buah jambu batu murah, sedap & buat hb cantik.

jambu batu, anggur hitam hb sy ok 14