Kerap kena heartburn sekarang.Ada mommy yang tahu tak macamana nak kurangkan heartburn?

4 Balas

• Stay hydrated. Minum air masak / air putih at lease (2>3 Liters) dlm sehari. • Elakkan makan dalam kuantiti yg terlalu byk dlm 1,1 masa. Makan sikit2 tp berulang-ulang. • Perbanyakkan makan sayur & buah-buahan. • Jangan terus baring / tidur slps makan. Jarakkan sekurang2nya (2>3 jam) slps makan. • Tinggikan bantal / aras kepala waktu tidur / baring. Biar kepala lebih tinggi drpd badan.

3y ago

itulah yang paling xtahan rasa macam nak muntah tuu..Nie pun da berapa hari xcukup tydo naseblaa bolee usahakan tydo siang sejam 2

makanan2 manis mcm coklat, aiskrim & kek pun bole jd punca heartburn, jd kna kurangkan.. pedas pun sama

3y ago

ohh rasanya sebab kek sebab memang banyak makan kek pun sebab birthday.Okay2 dah tau lepasnie bolee kurangkan🥰.Terimakaseh

Minum air suam n jangan skip makan / bg perut kosong 👍🏼

3y ago

okay saya cuba minum airsuam tuu sebabnya xskip makan tapi selalunya kena heartburn sebelum tydo tuu..Thankyou sis 😊

saya heartburn reda lepas makan yogurt . cuba try

3y ago

yogurt yang low-fat texture jenis likat tuu ye?Tulaa Saya ad beli tadi brand fernleaf yang low-fat punya,esok nak try harap membantulaa xtahan kerap sangat kena heartburn nih