Hyee mummy.kat sini sape due bulan 7?saya 20/7.boleh share symptoms yg mummy lain rsa?

31 Balas

6/7...da stat sakit kat ari2 dr mgu lps tp jarang2...mggu ni mcm da stat sakit kdg2...kaki tgn sakit2 rse kebas...baby aktif ..kjap2 je xaktif mybe tdo😂...mlm mmg xleh tdo start dr bln lps tdo2 ayam je...baby ajk main...mgu lps cek up 34mgu doc ckp air ktuban mcm kurg kmgkinan bln 6baby kua but depend on cek up strusnye mcm mne...if berat baby smue da ok air ktuban mmg kurg dpt la jmpe bby awal...tgh ikhtiar mnum susu smue nk bg berat naik cpt sikit..

3y ago

kann...yg terbaru minum sikit je asik nk tkncing..😅😅rse baby gerak kt bhg bawah pulak...tp xrs contraction lg...hrp smue dpmudahkan

12/7. sekarang rasa nak muntah jee memanjang. pastu bila malam jee baby aktif sangat. kekadang sakit habis urat dari pinggang sampai ke paha. ari ari pon kekadang sakit. semoga kita semua dipermudahkan segala urusan 🥰

sy due 19/7 baby aktif..alhamdulillah...tp y buat sy rsau last scan bb kat atas lg...lately ni rse mngeras pn masih kat atas pusat...da buat mcm2 senaman breech,sujud lame...moge bb turun kat tempat die..rsau sgt

due 12/7 .. skrg kerap rsa baby mengeras dan sakit bawa ari2 pinggang..tidur pun tk brapa nk selesa..tpy selra mkn kurang skit .. biasa org tri-3 kuat mkn..sya kurang plk selera..smoga d prmudhkn urusan sis nty

sy doc ckp mcm mid july. kerap braxton hicks especially bila lama sgt duduk atau baring. sometimes tak tau nk buat ape dah..sbb semua posisi tak selesa. huhu smoga Allah permudahkan urusan bersalin buat semua nnti.. amin..

3y ago

amiin²..iye sis dduk kena baring tak slesa nak jalan lama tak lart

due saya 30/7. sekarang perut asyik mengeras je. sakit pinggang silih berganti kanan ke kiri. bila belah kanan dh ok, sakit belah kiri pula. tido pula sentiasa bertukar arah. semua posisi tak selesa.

sy 26/7 skrg ni sakit pinggang,sakit ari²,kepala baby pn di bawah..bila duduk mcm baby nak turun..kembang semacam ja..😅 kerap kembung perut,kencing..brg semua siap pack dah..risau jugak..

3y ago

sama la 😊

sama due date😊. sakit dekat ari² nk pusing kiri kanan sgt la sakit nk bgn dari katil pon sama..kerap nak kencing...kdg sakit rasa cm sengugut lepas tu hilang.. contraction palsu...

hiii sy sama date dgn awk, 20.7 nanti.. sekarang tgh sakit pelvic.. smpai xleh jalan nk angkat kaki tp paksa jalan juga.. ssh nk tido malam dgn tumit sakit..

3y ago

terkepit² je rasa kan

sy due 4/7. skrng ni sgt2 susah tdur. baby asyik mgeras,aktif n sakit ari2.. smpai pening sbb x ckup tdur..sy aktif brjln stiap petang jg..

3y ago

Sama lh, sy pun due 4/7