Assalamualaikum nak tnya mcm mn nak diet ya masa mngndung ni sbb saya punya berat naik Smpai 6kg😭

2 Balas

6kg naik dlm sebulan or sepanjang pregnant? Klu spnjg pregnant tu normal selagi dktr atau nurse xckp apa2. Berat akn turun lps deliver nanti. Klu naik dlm sebulan, nurse akn on observation pd urine or BP.

sy naik 3 kilo masa 19 weeks.. dr nasihat mkn mlm awal..jgn mkn karbo byk sgt.. bykkn makan sayur dgn buah bg kenyang.. mkn sikit tp kerap.. jgn minum manis mkn manis.. try buat yg termampu sis