Hi mummy2.. nk tnya, sy baru hamil 6 mnggu, usia kndungan brp ye kna minum susu? Susu jenama apa ye?

2 Balas

sy rasa awk boleh tnya pendapat dr. sbb sy ada tnya jugak. dia xgalakkan minum susu yg pregnant punya .rata2 kandungan gula mmg tinggi even dia claim kurg gula/takde gula. sebaiknya fresh milk mcm susu kotak. kalau awk keliru boleh minta pendapat dr.

Apa jua susu boleh minum asalkan: -tiada gula dan less carbohidrat jika ada kencing manis. -no/less lactose kalau ada alahan; lactose intelorance -tiada gula tambahan jika ada alahan perut