Boleh tnya ka btul ke dlam scan nii bby kpala atas btul ka bby nii bby boy sya bingung jantina nya

2 Balas

Saya kalau buat scan, saya banyak bertanya pd doktor/ sonographer. Serius saya hanya yakin dengan imej kepala bayi je jika tengok skrin/ gambar. 😅 Yg lain sy tanya on the spot masa scan tu.

2y ago

Tenanglah. Awak menyakiti diri awak tau dgn kusutkan fikiran awak yg tak yakin, tak percayakan doktor, dah kenapa? Allahu... Tolong sayangi diri awak ye. Its ok kepala kat atas lg.. Doktor2 dan nurse ada cara tersendiri untuk bantu awak melahirkan janin dgn selamat. dan awak banyakkanlah berdoa dlm sujud lama2. Ni kan bulan Ramadan. Awak kan seorang ibu yg kuat kan... Jngan risau2, nanti janin stress... ok? tarik nafas dalam2, minim air, ambi wudhuk, solat dan sabar. 🌻🤲💝

kalau dengan doktor yg dah belajar tinggi pun awak tak yakin, awak yakin ke dengan jawapan orang yg takde kepakaran lansung dalam apps ni?