Nk tanya boleh ke hamil trimester ketiga skrng dah 36week slesa tidur miring kekanan

7 Balas

boleh. dlm islam mmg saran tidur mngiring ke knan spaya jntung xkne hmpap. tp ikut perubatan elok mengiring ke kiri spaya peredaran drah ke baby lancar. tp ikut la mna2 yg selesa jnji kita jga mkn,jga emosi insyaallah baby sihat.

tidur je miring kanan atau kiri jangan terlentang sudah. hihi..nak terlentang tu boleh tapi sekejap jela..cuma bukan time tido ye,bahaya utk janin dlm kandungan.

Saya ada baca yg terbaik tidur mengiring sebelah kiri.. tp kanan pun boleh.. as long as mengiring.. tido terlentang x digalakkan.. atau x dibolehkan..

terimakasih semua atas saran dan masukan 🤗 jd tak risau sangat laa dah tmbh pengetahuan

Tido ikut selesa puan. Ada org selesa mengiring, ada org selesa terlentang.

boleh aje. xd msalah. lagi baik

boleh.