Hai mummies,nak ty susu apa yg trbaik untuk pregnant?Skg 6 minggu.Dah boleh minum susu ke awal lagi?

2 Balas

semua susu ok utk hamil atau tidak kecuali awak ada alahan dgn susu (lactose intelorance) atau ada kencing manis. Kalau ada alahan, pilih susu less/ no lactose atau susu kambing. Kalau ada kencing manis pilih susu no/ less sugar & carbohidrat less 15g per serving Kalau perut sensitif, cari susu kambing no sugar, no added sugar, no perisa bagai semua.

Boleh. Similac Mum bagus. Kalau minum susu biasa, kena pastikan tiada kandungan vitamin A yang berlebihan, tak baik untuk baby. Saya pun tak tau berapa baru kira berlebihan. Nak senang, minum je susu ibu mengandung. Saya mula minum dari upt positif. Baby membesar dengan baik.