pregnancy

I'm not pregnant yet but I try hard to conceive.. I married on June 2019.. eagerly waiting for a child... Ada Tak cara cepat Hamil???

6 Balas

Ni sis opk...sis beli kat lazada or shoppe sbb murah...wat test selepas hbs period sis...smpai jumpe double line same terang...dh jumpe dh boleh start BD same suami...ni cre Sye ikhtiar...waktu test antara pukul 9am~8pm... Cth sis test pukol 5pm esokpon sis kne test pukol 5pm...jgn lain2 waktu takut xjumpe waktu subur sis...

5y ago

Ok sis...slamat maju jaya😁

Oh boleh jugak cuba utk buat HSG test utk clearkan fallopian tube.. lepas tu terus bersama suami..sy pernah try nak buat iui.. one of the process sebelum iui kene buat HSG test utk pastikan tiada blockage kat fallopian tube.. Alhamdulillah pregnant sebelum sempat buat iui..

5y ago

Berapa u buat hsg test?

Sye suggest pakai opk untk tentukn waktu subur sis...n kalau boleh BD bersme suami antara 4am~6am...tu waktu subur suami...😊

5y ago

Opk tu apa sis?

Bersama pada waktu subur dear. Pastikan waktu yg tepat dan sperm yg berkualiti. Folic acid jangan lupa ye

5y ago

Alright

Buat pemeriksaan doktor dan kenalpasti dulu jika ada pape masalah kat isteri dan suami..

5y ago

Oh haha still early.. dont give up trying

Start to take folic acid. Try to lead a healthy lifestyle. Makes it easier. :)

5y ago

Thank you sista