20 weeks

I'm in 20 weeks now, but I still can't feel any kicking from my baby, is this normal?

52 Balas

Kandungan sy dekat 22 minggu lagi 2 hari..masa minggu ke 20 baru nk start rasa baby gerak..itu pun still confused sbb 1st experience kan..rasa dia mcm angin bloating dlm perut..bila dh 21 minggu ni memang makin jelas rasa gerak tu..in-sha Allah xlama lagi awak akan alami rasa gerak2 tu 🥰

Sy dh 20W5D baru ada rs tendangan kecil kdg rs geli kt perut. Nurse ckp kalo anak first lambat sikit rs tendangan baby sbb rahim baru nak sedia utk preggy. Dlm 20W ke atas tp kalo anak 2nd and after dlm 16-18W dh boleh rs dh. Tu kata nurse sy la. Lain org lain2 kot😉

12mo ago

sy ank yg ke 3 skrg 20w 2d Alhamdulliah dh tendangn nya. dri kndgn 18w lg sy dh dpt Rasa tendangn si kecil🤗

mungkin sis x perasan kot...ada mcm rasa bubble dlm perut...rasa tu halus dan lembut je...tpi klu saya memang rasa kuat sbb saya x boleh x mkn pedas dan minum coffee..huhu..memang rasa bby bergerak aktif...maaf bby ibumu memang x boleh x minum coffee dan x mkn dpt x mkn pedas..tpi ibumu mkn yg berhasiat utk bby😘😘❤❤❤

1y ago

lebih kurang rasa mcm tu sis🤭 xpe nti makin lama makin kuat rasanya saya dh 27w bby aktif rasa mcm tengah bejoget2 bby ni..lagi mlm2 masa tdo hihi

sya pun preggy baby first..da rasa baby kick 16week tapi slow ja😅macam ombak..paling kuat rasa first time 19 week🤭nurse tak percaya sya dh rasa baby kick.last sya tunjuk video bru percaya.nurse kata selalu baby first lambat rasa kick😅ni dah 21week da.. bukan main kuat kick c kecik ni.semoga baby sihat²🤲

dulu saya first pregnant tk rasa pun awl awal, 7 bulan baru rasa. hahah. tapi sekrng tengah pregnant twin mcda 5 bulan. and kandungan masa 4 bulan pun dh rasa kick smooth mcm perut kita ni digeletek. hahah, tapi makin lama rasa betul kick baby kuat.

liaa kandungan 20w 6d..liaa dpt rasa pergerakan baby.. sometimes tu rasa geli2 dgn pergerakan baby huhuhuhu... time baby active mesti liaa ngantuk n sleep 😁

sy 18w sy dh rasa geli² je dalam perut tapi halus je rasa la. now dh 21w, mmg kuat rasa gerak² tu. kdg² mcm dia tendang pun ada.. 😆 tak lama lagi awak pun dpt rasa. inshaa Allah

sebelum ni trtunggu2 juga mcm mana laa rasa bby gerak .. masuk 19week baru rasa perut berombak .. skrg 20week lagi sakan dia berpusing2 😅 .. Kalau berbual dgnnya lagi dia gerak ..

Cuba tengok minggu yang ke-24. Jika tiada tendangan bayi. Boleh refer pada doktor #TAPactiveusers #TAPsupermoms

saya dah dpt rasa tendangn si kecil dri 18 week slow je now 20week 1 day dpt rase manje2 lgi..