Pimples.......

I'm in my 13th week of pregnancy, and my face is full of pimples and pimples scars. Before I'm pregnant, my facial skin is soft and hardly a pimple will land on it. Do other mommies-to-be experiencing the same? Will my soft and smooth skin comes back?

309 Balas

klu jerawat alahan hamil ni mmg xboleh buat apa..apatah lg org mengandung mmg xbole pkai skincare or any product utk jerawat. pling selamat pkai cetaphil dan bedak sejuk je.

I pun sama. Stress pula dah pregnant ni tiba2 keluar jerawat merah tapi kecil2 atas dahi dan tepi hidung. Sebelum ni time period pun just keluar 1 biji je, yg ni banyak pula.

samaa saya 😂 tapi takpe . its normal sbb hormone masa ngandung kan ? cuma skrg guna face wash je . tk pakai toner and dll . sebab takut infection pada baby . ehehhe

Aik trbalik pula i before pregnant jerawat mengganas d muka, skg time pregnant pula muka jadi halus mulus.. 😬 i tak da pakai apa2 produk kulit smpai masuk 6 bulan kandungan

5y ago

Blm scan lagi 😊

Kawan saya naik jeragat dan agak luas kawasan jeragat tu..setelah bersalin pun masih ada.In sha Allah ada rawatannya.. pengorbanan ibu demi zutiat.. besar ganjaran pahala.

same with me.. before pregnant no pimples no scar.. now pregnant pimples under my chin and around neck only.. pimples at my face disapeared after i reach trimester 2..

sama jgak, lgi bnyak kt blkang badan. husband pulak jenis geram tengok jerawat, suka nk kacau. Kita pulak jenis xsuka picit, tinggal bekas. Tak bagi kang, derhaka😆

My friend told me before, if you pregnant baby boy mostly like that, but if baby girl skin will look glowing and pretty

2y ago

baby boy I berseri2 tkda jrwt

Saya pun alami perkara yg sama jerawat keluar bagai Johan...ada sesiapa bole suggests skin care product yg sesuai digunakan during pregnancy?

5y ago

Boleh cntct sy sis. Sy pengguna dan sy perunding marykay jg. 😊

Ingat kan sy sorang je mcm ni...sy lagi teruk x pernah tumbuh jerawat...mula pregnant tumbuh mcm rumput menghijau🤣..nasib baik pimple ni merah😂