Pimples.......

I'm in my 13th week of pregnancy, and my face is full of pimples and pimples scars. Before I'm pregnant, my facial skin is soft and hardly a pimple will land on it. Do other mommies-to-be experiencing the same? Will my soft and smooth skin comes back?

309 Balas

Same goes to me right now. 13th week my skin so dry and ada pimple. Nak pakai any skin care pun tak brani bcause banyak contains ingredients not good for mummy

mmg pon sekrg satu satu naik jerawat...hbs berbekas parut muka..suami terpaksa belikan skincare yg mahal sedikit semata2 xnak saya stress dgn jerawat😅😅

sama la..masa mngandung muka naik jrawat...alhamdulillah lepas bsalin lepas pantang muka da ok xda jrwat .parut pun xda... pembawaan time mngandung jak tu...

Tgh hamil muka sy mmg berjerawat dan berbiji2 kecil. Badan pun sama. Sy buat rutin harian facial mcm biasa. Biarkan je la hihi. Lepas bersalin baru ok.

Sya xda pulak mcm tu, just pregnancy ni husb dok ckp mummy berseri2 muka😂 Just sya kulit kering badan mcm nak tukar kulit bru tu🤦‍♀️ And gatal2 badan.

4y ago

Kulit mengelupas kt muka dgn gatal2 kat kaki 😭

sya pregnant 13 week Naik juga jeragat n jerawat batu 😥 semoga x Makin banyak jerawat . dlu anak pertama licin je muka 😅

Alhamdulillah setakat ni masih belum ada apa2 yg berubah, cuma kadang2 ade rase mnyucuk diperut & sakit belakang

3y ago

saya pulak rasa menyucuk di sebelah kanan ..sakit belakang & pinggang ya Allah ... kdg rasa mcm tydo atas simen xberbantal je ... bru 13week 5day ...

saya pun sama.. sampai mak sendiri pun tegur kenapa jerawat banyak sangat.. haha.. skrng tinggal scar ja banyak.. Hope bole back to normal skin. 😌

salam nak tanya kalau baru masuk 3bulan kandungan boleh tau ka bby girl atau bby boy..

3y ago

gender test ? kt shoope just type gender test je ke or ada nama lain .

yup...same problems here.. since this pregnancy.. I'm also having a lot of pimples.. before this not having this problem at all... I'm also 13weeks