Pimples.......

I'm in my 13th week of pregnancy, and my face is full of pimples and pimples scars. Before I'm pregnant, my facial skin is soft and hardly a pimple will land on it. Do other mommies-to-be experiencing the same? Will my soft and smooth skin comes back?

309 Balas

same with me.before this jarang ada jerawat tumbuh.sekarang mcm cendawan yg tumbuh selepas hujan 😅

sama lah😂 sebelum mengandung xde jerawat.. dh mengandung jerawat, rambut gugur , rambut kasar😂

sy pregnant tahun lepas skin berminyak berjerawat. bila dh bersalin skin jadi kering sgt. smpai menggelupas.

I'm facing the same problem like you, tp alhamdulillah my acne starts to reduce and only left with scars...

saya hanya pakai powder aiken, so far klau wajah naik jerawat itu normal jgn dikacau dia akn hilang sndri.

same goes to me😭 bfore pregnant , muka licin . skrg pimples beterabur . parut mmg susah sgt nak hilang .

Sme la dengan sye.. Before nie prgnant 2 boys tu x pun.. Ni truk sgt. Dlu 1 pun ssh nak hinggap kat muke..

Saya pulak terbalik. Jerawat-jerawat semua hilang sejak pregnant. Harap-harap berkekalan sampai lepas bersalin la

5y ago

Sama saya pon Jerawat alhamdulillah hilang kulit jadi better since pregnancy... Harap berkekalan sampai lepas bersalin jugak

Sy muka macam biasa.. yg masalahnya naik biji2 dekat leher, org kata isi lebih.. leher pun berdaki ja..

4y ago

Saya alami yg ni biji2 naik kt leher

saya pun pregnant 13 minggu..muka pun naik jerawat jgk....risau jgk...dh bnyk kesan plak dkt muka nie....