Fasting during ramadhan

Hi I’m 4 week pregnant, is it safe to puasa di awal kehamilan takut nutrients tak cukup for the baby. But I still larat untuk puasa no nausea or morning sickness yet so far. Let me know your thoughts? ??

27 Balas

kandungan 6 bulan dah. sblum puasa lagy mmg x leh skip makan. kalau skip je mmg akan rasa nak muntah. Lapar tersangat2. 2 jam skali kne mkn. mmg x puasa la tahun ni. Biar baby sihat dkt dalam tu. kita x tahu keadaan dia kat dalam perut sbb x nampak. cukup khasiat ataw tidak. kne pentingkn bby dlu.