Fasting during ramadhan

Hi I’m 4 week pregnant, is it safe to puasa di awal kehamilan takut nutrients tak cukup for the baby. But I still larat untuk puasa no nausea or morning sickness yet so far. Let me know your thoughts? ??

27 Balas

Sya 21 week dri 1st puasa x dpt puasa... 1st puasa try puasa smpi pkul 5 ptg je tahan... Bdn sya mengigil berpeluh mcm nk pitam... Baby last gerak smpi 12 tgh hari je hri tu n smpi 5 ptg x rse gerakan terus sya berbuka... X sggup rsenye... Risau baby dlm perut... Lps berbuka terus die kick x henti2... Alhamdulillah mase check up puasa ke-3 dgupan jantung baby sume ok... Smpi arini x brani nk puasa... Sya nk ganti n byr fidyah je nanti...

5y ago

btter jgan puasa sis..Nnti menyesal xsudah..sy 21w jgak..Ad exprience bleeding time 12w aritu, xbrani nak amik risiko utk brpuasa..Takot sgt baby lemah..Rela utk ganti n byar fidyah..Nak puasa pon xyakin awal2 lagi hat dlam dok menari ballet bla lapa skit..😅