Fasting during ramadhan

Hi I’m 4 week pregnant, is it safe to puasa di awal kehamilan takut nutrients tak cukup for the baby. But I still larat untuk puasa no nausea or morning sickness yet so far. Let me know your thoughts? ??

27 Balas

Kandungan saya 8 minggu. Tapi dah start morning sickness teruk sampai x larat nak makan. Ada masa kurang selera makan. Berat pun makin turun. First puasa dah try puasa, Allah je tau lemah nye badan masa tu sampai pitam. Lepas dari tu, stop dulu dari berpuasa untuk kesihatan baby.