Fasting during ramadhan

Hi I’m 4 week pregnant, is it safe to puasa di awal kehamilan takut nutrients tak cukup for the baby. But I still larat untuk puasa no nausea or morning sickness yet so far. Let me know your thoughts? ??

27 Balas

maaf sis..sy nk share jgk kandungan kwn sy dh 33week...dia try to puasa...tp haritu dia checkup hb low bp low berat turun...dia pn ckp dia larat...tp sebenarnya baby tk ckup zat..bg bsy better tak perlu puasa...puasa boleh ganti sis boleh bayar fidyah..anak takde ganti kalau dia hilang...ntah bila allah nk bg kita rezeki lg kalau dia dh hilang...kalau tak kesian kan diri tolong kesiankan baby..kita mampu..tp dia kita taktau lah mampu ke tak bertahan kat dalam tu