Fasting during ramadhan

Hi I’m 4 week pregnant, is it safe to puasa di awal kehamilan takut nutrients tak cukup for the baby. But I still larat untuk puasa no nausea or morning sickness yet so far. Let me know your thoughts? ??

27 Balas

Kalau sis mmg okay teruskan berpuasa. Kalau bkn skrg bila lagi kita nak ambik berkat bulan ramadhan ni. Mne tau bila kita berpuasa Allah bg lagi kekuatan untuk kita & baby. Jge pemakanan, doa byk².. moga Allah mudahkn urusan kita semua. Amin ♥️