Dilemma

I'm 23 week pregnant currently living with my mom. she have 18 cats at home. only 5 cat were caged. Is there any effect for pregnancy woman. Really worried and dun know what to do..

2 Balas

Kalau time pregnant tak pernah dengar pulak tapi after pregnant ye . Elakkan kalau boleh bila ada baby . Bulu bulu kucing tu kadang kita bernafas pun rasa masuk hidung ini kan lagi untuk baby . Lagi pun kucing suka datang dekat baby , jaga and tunggu baby . Kat rumah mertua saya pun ada kucing tapi baby selalu duduk bilik atas tu pun kadang bila baby nangis kucing sibuk tunggu deoan pintu . Bila bawa turun kucing pun sibuk tunggu baby tepi tilam . Takut kutu dia naik ke baby , kesian kena gigit sakit

saya sendiri ada bela kucing . tapi ada jugak search google pasal bende ni sebab was was nak pegang kucing semenjak da mengandung . btw jangan risau sis , kucing takde bagi ape effect kat mommies n baby dlm perut cuma kene jaga kebersihan kucing . n klau boleh elakkan drpd bersihkan najis kucing, jangan pegang kucing yg kurab or kotor. always cuci tangan lepas u pegang kucing n jangan lupa cuci tangan b4 eating . hati hati jugak dgn bulu kucing , jangan sampai termasuk dalam mulut 😜