Jom Cari & Menang Produk Berpantang dari Tungbayee!

Ikuti cara mudah ini: - Ikut theAsianparent Malaysia dan Tungbayee di laman sosial Instagram - Kira berapa tungku herba dalam gambar dan kongsikan jawapan dan screenshot yang anda sudah ikuti theAsianparent Malaysia dan Tungbayee di post rasmi DI SINI https://community.theasianparent.com/contests?lng=my

Jom Cari & Menang Produk Berpantang dari Tungbayee!
294 Balas

Salam hai ☘️ Jawapan: 8️⃣ tungku herba yg ada di dalam gambar di atas Seperti yang kita ketahui, Tungbayee menyediakan pelbagai jenis barang-barang pantang dan yang penting Tungbayee juga banyak mendidik masyarakat bahawa pantang itu mudah untuk di buat di kala zaman moden ni ada di kalangan ibu moden yang tidak menitik beratkan hal-hal pantang. Saya berharap saya dapat Tungbayee berpantang set ini di mana Tungku herba serta Pemanas Tungku herba ini akan memudahkan proses berpantang saya tidak lama lagi. Ini kerana tungku burner yang digunakan diperbuat 100% tanah liat asli dan handmade. Dimana, ia tidak akan menjejaskan atau mengotorkan kain cadar semasa hendak bertungku. Bukan sahaja boleh digunakan utk ibu, malah juga di gunakan utk baby. 2 in 1, senang dan mudah. Saya sangat menitikberatkan hal bertungku kerana apabila bertungku, haba daripada batu yang dipanaskan dan ditekapkan di bahagian tubuh akan menyebabkan saluran darah pada kulit mengembang, sekali gus menjadikan proses peredaran darah bertambah baik. Untuk baby pula, tuam baby adalah bagus di mana; 1.Mengelakkan bayi daripada terkena angin pasang 2.Mengatasi masalah angin badan yang berlebihan 3.Mengatasi masalah kembung perut bayi 4.Mengatasi masalah bengkak dan lebam pada tubuh badan bavi akibat ternantuk atau teriatuh 5.Membuatkan bavi lebih selesa dan mudan tidur ena 6.Melegakan batuk atau selsema bayi 7.Melindungi pusat bayi daripada tersembul keluar 8.Mengelakkan bayi daripada kesejukan yang teramat Semoga ada rezeki untuk saya dan baby ❤️ Done follow instagram theasianparent malaysia dan Tungbayee Instagram saya: @zatihashim ❤️❤️🌹🌹❤️❤️

Salam hai ☘️ Jawapan: 8️⃣ tungku herba yg ada di dalam gambar di atas Seperti yang kita ketahui, Tungbayee menyediakan pelbagai jenis barang-barang pantang dan yang penting Tungbayee juga banyak mendidik masyarakat bahawa pantang itu mudah untuk di buat di kala zaman moden ni ada di kalangan ibu moden yang tidak menitik beratkan hal-hal pantang. Saya berharap saya dapat Tungbayee berpantang set ini di mana Tungku herba serta Pemanas Tungku herba ini akan memudahkan proses berpantang saya tidak lama lagi. Ini kerana tungku burner yang digunakan diperbuat 100% tanah liat asli dan handmade. Dimana, ia tidak akan menjejaskan atau mengotorkan kain cadar semasa hendak bertungku. Bukan sahaja boleh digunakan utk ibu, malah juga di gunakan utk baby. 2 in 1, senang dan mudah. Saya sangat menitikberatkan hal bertungku kerana apabila bertungku, haba daripada batu yang dipanaskan dan ditekapkan di bahagian tubuh akan menyebabkan saluran darah pada kulit mengembang, sekali gus menjadikan proses peredaran darah bertambah baik. Untuk baby pula, tuam baby adalah bagus di mana; 1.Mengelakkan bayi daripada terkena angin pasang 2.Mengatasi masalah angin badan yang berlebihan 3.Mengatasi masalah kembung perut bayi 4.Mengatasi masalah bengkak dan lebam pada tubuh badan bavi akibat ternantuk atau teriatuh 5.Membuatkan bavi lebih selesa dan mudan tidur ena 6.Melegakan batuk atau selsema bayi 7.Melindungi pusat bayi daripada tersembul keluar 8.Mengelakkan bayi daripada kesejukan yang teramat Semoga ada rezeki untuk saya dan baby ❤️ Done follow instagram theasianparent malaysia dan Tungbayee ig : Bestkiki.Store #TheAsianParents #Ibu mengandung

Jawapannya adalah : 8 tungku dalam gambar 7 Kebaikan dan Kelebihan Tungku Selepas Bersalin Ini adalah kebaikan dan kepentingan tungku selepas bersalin yang patut ibu-ibu tahu. 1. Mengecutkan rahim Ini sebenarnya bagus untuk ibu selepas bersalin. Besar impaknya pada masa hadapan. 2. Melancarkan perjalanan darah untuk mengeluarkan darah kotor Banyak darah yang masih lagi tersimpan di dalam badan. Maka, aktiviti bertungku boleh melancarkan dan mempercepatkan perjalanan darah. 3. Membuang angin dan memanaskan badan 4. Mengelakkan buasir Hanya yang pernah rasa, akan tahu betapa sakitnya kalau kena buasir. Sebelum kena, baik kita elakkan dengan mengamalkan aktiviti bertungku selepas bersalin. 5. Memecahkan lemak badan Tidaklah sehingga boleh kurus. Setidak-tidaknya, ia menbantu dalam proses untuk mengurangkan berat badan. 6. Membaik pulih sistem urat saraf Orang kata, lepas bersalin, banyak urat saraf putus. Sebab itu ibu jadi seorang yang pelupa. Wallahuaklam. Apa yang penting, amalan tungku selepas bersalin dalam membaiki urat-urat ibu. 7. Mengurangkan sakit senggugut Bukan setakat buasir, orang yang sakit senggugut juga tentu sekali tidak tahan betapa merananay diri bila kena senggugut.

JAWAPANNYA ADALAH 8 TUNGKU 7 Kebaikan dan Kelebihan Tungku Selepas Bersalin Izinkan Saya berkongsi kebaikan dan kepentingan tungku selepas bersalin yang patut ibu-ibu tahu. 1. Mengecutkan rahim Ini sebenarnya bagus untuk ibu selepas bersalin. Besar impaknya pada masa hadapan. 2. Melancarkan perjalanan darah untuk mengeluarkan darah kotor Banyak darah yang masih lagi tersimpan di dalam badan. Maka, aktiviti bertungku boleh melancarkan dan mempercepatkan perjalanan darah. 3. Membuang angin dan memanaskan badan 4. Mengelakkan buasir Hanya yang pernah rasa, akan tahu betapa sakitnya kalau kena buasir. Sebelum kena, baik kita elakkan dengan mengamalkan aktiviti bertungku selepas bersalin. 5. Memecahkan lemak badan Tidaklah sehingga boleh kurus. Setidak-tidaknya, ia menbantu dalam proses untuk mengurangkan berat badan. 6. Membaik pulih sistem urat saraf Orang kata, lepas bersalin, banyak urat saraf putus. Sebab itu ibu jadi seorang yang pelupa. Wallahuaklam. Apa yang penting, amalan tungku selepas bersalin dalam membaiki urat-urat ibu. 7. Mengurangkan sakit senggugut Bukan setakat buasir, orang yang sakit senggugut juga tentu sekali tidak tahan betapa merananay diri bila kena senggugut.

JAWAPANNYA ADALAH 8 TUNGKU 7 Kebaikan dan Kelebihan Tungku Selepas Bersalin Izinkan kami berkongsi kebaikan dan kepentingan tungku selepas bersalin yang patut ibu-ibu tahu. 1. Mengecutkan rahim Ini sebenarnya bagus untuk ibu selepas bersalin. Besar impaknya pada masa hadapan. 2. Melancarkan perjalanan darah untuk mengeluarkan darah kotor Banyak darah yang masih lagi tersimpan di dalam badan. Maka, aktiviti bertungku boleh melancarkan dan mempercepatkan perjalanan darah. 3. Membuang angin dan memanaskan badan 4. Mengelakkan buasir Hanya yang pernah rasa, akan tahu betapa sakitnya kalau kena buasir. Sebelum kena, baik kita elakkan dengan mengamalkan aktiviti bertungku selepas bersalin. 5. Memecahkan lemak badan Tidaklah sehingga boleh kurus. Setidak-tidaknya, ia menbantu dalam proses untuk mengurangkan berat badan. 6. Membaik pulih sistem urat saraf Orang kata, lepas bersalin, banyak urat saraf putus. Sebab itu ibu jadi seorang yang pelupa. Wallahuaklam. Apa yang penting, amalan tungku selepas bersalin dalam membaiki urat-urat ibu. 7. Mengurangkan sakit senggugut Bukan setakat buasir, orang yang sakit senggugut juga tentu sekali tidak tahan betapa merana bila kena senggugut

Jawapan : terdapat 8 tungku herba Tungbayee Tungku Herba Ibu Ratuku ini dirumus dari berbagai daun daun berkhasiat tinggi, herba traditional dan rempah ratus yang menjadikan ia bahan pemulih semulajadi. Khasiat bertungku menggunakan Tungku Herba Ibu Ratuku:⬇️ ▪︎Merawat lenguh lenguh badan ▪︎Sakit sendi ▪︎Kebas ▪︎Angin dalam badan ▪︎Cepatkan proses pembuangan lemak badan ▪︎Melancarkan perjalanan darah ▪︎Kehangatan Tungku Herba Ibu Ratuku Tungbayee ini dapat membuka liang- liang roma di badan kita bagi memudahkan herba dan rempah ratus mudah menyerap ke tubuh. Cara penggunaan: •Kukus atau panaskan tungku herba selama lebih kurang 20 minit. Atau paling mudah menggunakan Pemanas burner Tungbayee •Tuam pada perut, tangan, paha dan sebagainya (tempat- tempat yang lenguh dan sakit) •Panaskan/ kukuskan semula sekiranya tungku menjadi kurang panas. •Biarkan ia sejuk dan kering selepas digunakan sebelum disimpan di tempat yang kering. #Tungbayee

JAWAPAN : 8 TUNGKU HERBA Kenapa perlu bertungku? 🌸 Membantu melancarkan darah 🌸 Membantu membuang lendiran darah kotor 🌸 Membantu mengecutkan rahim bagi ibu selepas bersalin 🌸 Membuang angin & menghangatkan tubuh badan ibu 🌸 Membantu melancarkan peraliran darah nifas supaya lebih lancar selepas bertungku. Kesimpulannya, amalan bertungku memberi banyak kebaikan kepada ibu selepas bersalin & mempercepatkan lagi proses penyembuhan agar ibu kembali pulih sediakala 🫶🏻 Terima kasih kepada theAsianparent kerana memberi peluang kepada ibu2 di luar sana untuk menyertai peraduan & in shaa allah menjadi salah satu pemenang bertuah utk berpantang bersama produk terbaik dari #tungbayee 🫶🏻🫶🏻 Note : DONE follow theAsianparent & tungbayee di Instagram account 🫶🏻🫶🏻

jawapan saya : 8 TUNGKU HERBA 12 Kebaikan amalan bertungku melancarkan darah membuang lendiran darah kotor mengelakkan bentan mengecutkan rahim (wajib utk ibu2 selepas bersalin) menaikkan peranakan berkesan utk mengurangkan sakit senggugut melancarkan haid melegakan rasa lesu & sengal2 badan membuang angin menghangatkan badan ibu mengecutkan urat yang kembang darah nifas mengalir lebih lancar selepas bertungku. saya ada buat confinement spa juga, dan saya amat memerlukan tungku herba, disamping tu, saya boleh promotekan sekali dan mungkin yang terbaik adalah saya masukkan sekali dalam pakej pakej yang saya ada. tak semestinya bersalin sahaja yang boleh bertungku kan 🫶🏼 saya dah lama follow @tungbayee account. instagram saya : nadinethebossbaby instagram spa saya : thebellerosespa

Jawapan : 8 Tungku Herba amalan bertungku ini dapat membantu ibu-ibu berpantang menguruskan badan agar kembali sihat. Amalan bertungku dapat mengecutkan rahim dengan pantas dan juga memecahkan lemak badan. Selain daripada dapat menghangatkan badan si ibu dan membuang angin dari badannya, buasir juga dapat dielakkan. Bertungku juga dapat membaik pulihkan urat saraf yang terjejas sewaktu bersalin serta mengembalikan kesegaran badan. Khasiat lain adalah ibu-ibu akan kurang berasa lenguh serta perjalanan darah juga akan lebih lancar setelah semua darah kotor dapat dikeluarkan. Anak pertama saya memang menggunakan Tungku Herba ... ini giliran anak kedua pulak ... Semoga ada rezeki saya untuk bakal baby yg lahir bulan 2 nanti.. Terima Kasih Tungbayee dan The Asian Parent 🤗

Ada 8️⃣ bilangan tungku herba dalam gambar. Amalan bertungku bukan sahaja dilakukan oleh para ibu, malah juga kepada bayi. Manfaat bertungku boleh diperolehi dari: 🤰🏻Tungku herba ibu: 1. Membuang angin dalam badan 2. Melancarkan peredaran darah 3. Mengurangkan sakit akibat senggugut ketika dalam bulan 4. Mengecutkan rahim 5. Mengelakkan bentan 6. Menghangatkan badan ibu 👶🏻Tungku herba bayi: 1. Mengelakkan kembung perut bayi 2. Mengelakkan bayi daripada terkena hernia 3. Memberikan keselesaan pada bayi 4. Mengatasi masalah angin berlebihan 5. Melegakan batuk dan selsema bayi 6. Mengatasi masalah bengkak dan lebam pada bayi Moga2 ada rezeki saya dan bayi untuk berpantang menggunakan set berpantang tungbayee yang sangat menyenangkan urusan berpantang ibu 😊