Buah yang banyak angin

Iktiar saya untuk taknak muntah masa makan zincofer, saya try makan sekali dengan buah. Memang dari awal pregnant saya kuat berangin, pantang silap makan sikit terus angin sendawa banyak sampai tak selesa nak nafas. Tapi 2 hari lepas saya makan jambu sekali zincofer. Pelik lepas makan tu berangin sangat badan sampai takleh tidur. Suami dah puas urut situ sini, angin keluar tapi macam tak lega jugak. Tetiba rasa nak muntah, tak sempat berdiri terus muntah atas katil. Habis tilam cadar semua kena huhu. Banyak sangat muntahnya, rasa macam masa awal pregnant dulu tak banyak macam ni. Bangun esok nya, terus demam urat. Bila call mak cerita semua, baru tahu yang jambu batu berangin rupanya 🥲 udahler beli banyak haritu sebab ramai suggest makan tu. Jadi ibu2 yang kuat angin macam saya, boleh try avoid la makanan2 macamtu. Jambu batu, tembikai, caffeine, durian etc. Google dulu sebelum melantak haha. Btw, saya dah 7 bulan sekarang ya. Masih berangin, cuma morning sickness dah takde. Muntah tu sebab angin huhu

2 Balas

cube mnum air suam..tea suam..epal ijau..sy pn teruk dlu angin setiap kali berangin sy xleh brnafas..perut jd tegang ngan nk pitam..mknn terllu kne jge..silap mkn mnum jd pening ngn angin

3y ago

Teh bukan ke berangin jugak sis? Saya pantang caffein juga sekarang since hb low huhu

Oh lupa, semalam ada google. Boleh makan tapi ada kuantiti yang dibolehkan. Macam saya jumpa semalam, dorang suggest untuk ambik 400g sahaja. Goodluck mommies 🥰