Badan berangin, 9minggu

Harini masuk minggu ke9. Badan asyik masuk angin je, makan sangat2 kurang. Tak larat rasa bila masuk angin. Dah makan kena paksa muntah balik sebab dah masuk angin perut. Bila bangun pagi tak sedap badan, ari ari rasa macam nak period. Risau rasa. Ada tak apa2 makanan yang boleh kemam atau bagi cepat kenyang? Tak sanggup rasa nak paksa muntah selalu 😭😭#pleasehelp #firstmom

2 Balas

sya pn mcm tuh sis.. skg saya btul2 dak trima air putih.. kalau pagi ada lha okay sikit.. msuk jaa petang lepas asar.. berangin 1 badan.. mknan pn mcm mw keluar..trpksa kasi muntah.. kalau dak pksa.. saya rasa dak selesa juga.. huhu.. saya pn 9w hari neh..

boleh try mnum air sunquick, masam² sikit. mkn asam boleh nak ilang kan loya. makan sikit² tpi kerap. kalau rasa teruk sgt boleh try mkn gaviscon. mkn buah boleh, mkn roti, mkn biskut.

2y ago

Okay sis saya cuba tq sis 🥰