batuk

If baby 1m11d batuk n selsema kne bw pgi hsptl ke?is it normal baby selsema at that age?

3 Balas

Baby saya masa awal pantang hari belas2 dah kena selsema. Nurse ckp normal. Nanti dia akan keluar melalui najis atau bersin. Cara saya, kerap sapu baby oil (saya guna brand tropical herbs) di dada dan T-zone baby (dahi melintang dan atas batang hidung). Sapu light2 je. Kalau rasa macam baby tak selesa n hingus dah banyak dalam hidung, saya sedut guna nasal aspirator. Tp jgn kuat2 sedut slow je. Dalam hari ke 25 camtu selsema dah hilang. Sebaiknya elakkan baby kerap nangis supaya cepat baik.

Tepuk mcm ni kat dada n belakang dia..jgn tepuk kat tulang belakang.nnt kahak tu longgar n keluar ikut najis

Guna kunyit mujarab if selsema... Utk batuk & kahak.. baby herbal & mayyababy bgus .