Macam mana dengan ibubapa/mertua anda sepanjang kehamilan anda? #Projectsidekicks #TAPSidekicks
Voice your Opinion
Sangat membantu
Kuat membebel/mengarut

3144 respon

31 Balas

Mak mmng bnyk bntu sye, tpi dlm msa yg sme, mak sllu mngata sye kt jiran2 sblh, kdng org dtg rumah pun ckp sye tk buat krje, tdo sje,, kcik hti smpai mngis sye dgr, msa dlm pntng pun mcm tu jgk, rsa stress, sdih, mcm2 ade.. Tpi sye sngt brsykur, sbb mak tlng jga sye

3y ago

nama pon pntang apa la mak mcm tu

xmembantu, buat makin stress, saya duk Uma mil pun dah duk Uma mak sendiri smase mgandung. mil kata saya malas, manja kan sgt badan padahal Sye alah bau masakan. last2 kne maki.. terus suami bg stay uma mak sendri sbb xnak sye stress.

fmly jauh sllu call tnya prkmbngn dr preg smpai la ank umr 1thn skrg..tp mntua Msa preg xabk ksah lsg.ble dh brslin smua bnde brkait ank die nk aturkn.😢😢😢

Mak n ayah okay he.. Mil je mcm eeeee... Kata saya ni makan sedap je.. Malas masak, alahan mengadee ... Suka susah kan anak dia.... Hurmmmm 😭😭😭😭

mertua tolak sampai bleeding . memang rasa tertekan sgt sgt . hasut suami suruh menceraikan saya time pregnant ni . then saya dh diceraikan talak 3 🙃

3y ago

Allahu... Allah kurniakan ketabahan buat Puan dan gantikan kehilangan tu dgn sesuatu yg lebih baik utk Puan.

ibu bapa sndiri ok je,,,tp mertua tu harey btl,,,,serabut la dgn dorg,,jd ap2 pd sy sbb dorg tp dorg ttup slh dorg n slh kn sy lps tu hasut suami 🙄

Setakat ni kami belum berbual ttg kehamilan saya. Saya selesa begitu sebab masih cepat letih , malas nak borak. 😂 Nak banyakkan rehat is me time

Parents sy ok je.. Tp mertua sy sangat2 mengarut.. Sy pergi check up kt kk pn dia ckp xyh pergi sebab benda sama je nurse bg tau..

alhamdulillah byk mbntu , mrtua pling excited sbb ni cucu pertama ank llki tunggal ..

pndi baik.. pndi kluar tnduk.. sy X suka Cara diorg tgur.. NDA tingu perasaan org