Hb drop 9.0

Ibu2..tolong bantu saya, apa yang anda makan mujarab untuk naikkan hb? Saya dah cuba try berpantang dan makan apa yang disarankan tapi hb tetap makin turun. And saya consume iberet. Ada tak mana2 produk yang ibu2 gunakan mujarab naikkan hb? Risau betul saya. 😫

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama sis mcm sy masa 1st trim hb low masa mula2 bukak buku pink... mula2 sy mnum delima .kali sedua cek drop sikit ..Dr bg zincofer.. lepastu sy stop delima sbb mak sy ckp sy xboleh mnum or mkn delima hb akan drop .. pastu sy mkn jambu batu n air jambu batu . kali ketiga checkup hb cantik dah .. 12.6 ke atas .. smpi skrng sy mnum air jambu n mkn jmbu batu .. tp sayur2an kne mkn jugak yee .. mcm bayam , hati ayam .. bnde2 yg boleh tambahkn darah ..

Baca lagi
3mo ago

amin ... yg penting kne mkn mknan yg boleh mnambahkn darah .

sama dgn sy sis, awal² 10.5 nurse bg zincofer. tadi checkup turun lg 9.8 lepastu nurse suruh beli iberet pula. saya pun jaga jugak pemakanan, makan bayam, ikan bilis, jambu batu, buah delima, kekacang.

VIP Member

Sy 9.8 sekarang tgh cuba pati delima gulsan, then mkn bayam n kerang tp br sekali je la 😂. Sy mkn obimin iron tablet dgn vit c dr kk

sy minum jus mamariam je.dalm dia macam2 kurma pati delima habbatussauda dan lain2. 2 kali berturut sy check up HB sy 14 dan 13.5..

hari2 makan buah jambu batu sis ..insyaAllah bole naikan hb

VIP Member

minum jus delima sis..

Makan buah delima