First time jadi ibu rasa mental down

hi ibu2..siapa kat sini pernah alami rasa mental down...rasa tak kuat nak galas tanggungjawab..stress tak dapat tidur lena..dan rutin harian ibu2 berubah 360° untuk jaga anak dalam usia bawah 1 bulan..macam mana ibu2 dapat sesuaikan diri?..ya Allah fikiran saya celaru dan rasa down nak menangis sepanjang masa...ibu2 tolong saya..saya masih pantang 16 hari..dah rasa tak kuat semangat😭😭😭#pleasehelp #pleasehelp #pleasehelp #firstmom

12 Balas

Tengah alami. Baby baru masuk 20hari. Baby boy memang nak mengempeng je isap susu. Bila husband pergi kerja rasa sunyi sangat. Nangis sorang2. Tapi bila tengok muka baby, dia tenung kita terus rasa ya allah kenapa la aku rasa macam tu. Selalu doa allah kuatkan diri untuk tempuh fasa jadi ibu. Kawan2 pun banyak bagi semangat. Taknak ke buat group where moms boleh share anything sama2. Kalau ada berjaga pgi buta at least tak bosan kan chitchat sambil menyusukan anak. #firstmom #firstbaby