First time jadi ibu rasa mental down

hi ibu2..siapa kat sini pernah alami rasa mental down...rasa tak kuat nak galas tanggungjawab..stress tak dapat tidur lena..dan rutin harian ibu2 berubah 360° untuk jaga anak dalam usia bawah 1 bulan..macam mana ibu2 dapat sesuaikan diri?..ya Allah fikiran saya celaru dan rasa down nak menangis sepanjang masa...ibu2 tolong saya..saya masih pantang 16 hari..dah rasa tak kuat semangat😭😭😭#pleasehelp #pleasehelp #pleasehelp #firstmom

12 Balas

semoga awak diberikan kekuatan dan dilancarkan urusan dalam menjaga baby 🤲🏼 kalau teruk sangat rasa burn out nanti bagitau la nurse/doktor. risau awak pula tak sihat, takde siapa nak jaga baby

boleh cuba speak to other mums more, Cuba jangan terlalu risau, biasanya emotional tentang bulan pertama, Cuba ask for support kalau perlukan so boleh tidur, all the best