First time jadi ibu rasa mental down

hi ibu2..siapa kat sini pernah alami rasa mental down...rasa tak kuat nak galas tanggungjawab..stress tak dapat tidur lena..dan rutin harian ibu2 berubah 360° untuk jaga anak dalam usia bawah 1 bulan..macam mana ibu2 dapat sesuaikan diri?..ya Allah fikiran saya celaru dan rasa down nak menangis sepanjang masa...ibu2 tolong saya..saya masih pantang 16 hari..dah rasa tak kuat semangat???#pleasehelp #pleasehelp #pleasehelp #firstmom

12 Balas

hi ibu.. sye pun rse benda yg sme.. memg stress.. lg2 sume bnde letak kt bahu kte.. sikit2 mak.. haih rse x sempat nk rehat.. memg mental down.. tp pcaye la mommy lme2 kte akan biasa.. klu bby nanges jgn stress, memg bby akan nanges n tu normal.. mula2 memg susah, sye smpi trauma ble wktu mlm tkot dye mnanges mngamuk.. tp ade hari dye ok..ade hari yg x ok.. bende 2 akan blalu...n lme2 kte da tbiasa n rse senang.. skg klu bby nanges, sye x panik dah & bjaya tenangkn n bg bby tidur.. lps tu bru knfiden tu dtg.. jgn rsau ye mommy.. u r doing good!