Strechmark

Hi ibu2.Saya mgdungkan anak prtama. Normalkah perut ada stretchmark dan bileh hilang kah tu?

12 Balas

Doc pakar tgk perut sy ada Strectch mark dia ckap biasalah tu.. kalau perut nipis, anak first pn dh ada.. kalau tebal perut tu, 10kali beranak pn tkde.. so jgn sedih tula lambang kita as ibu.. fuhh rse terubt bila doc ckp gitu hehehe

sy pun ad strecthmark.. risau juga lps bersalin nti hilang ke x ye.. tp itu la pengorbanan kita nk jd ibu ni.. sy pun anak 1st juga.. hrp lps bersalin hilang la.. kena rajin sapu losyen n minyak..

normal jer ibu mgandung ad stretchmark kt perut...nk hilang tuh mgkin amik masa yg lama..sy punya xhilag2 pn lg..sental2 pn xhilang..kdag tuh mcm dh redha..biar jelh..haaha

Time Anak 1st ..perut sy ok..xde ape2 Now sdg ngdung ank 2nd...semua ade..hehe.. Hitam perut sy.. Hehe..mak sy ckp normal.. Nnt hilg lah tu..rjin2 sapu krim..

normal .. perut gatal jgn garu kuat sgt, tp tu la..sedap pulak menggaru😂 hilang nnti lepas bersalin klu rajin menyental dan letak losyen krim minyak..

Ad yg ckp xboleh hilang😣 ..perut sy dh penuh dngn strechmark ,xsedar masa tdr kuat menggaru ..Perut Gatal punya psl hanya Allah je yg tahu

saya ade strechmark dekat breast je,perut xde,,saya selalu sapu vaselin pertroleum gel tu

jangan garu..nnti lama2 hilang la..pakai lotion cocoa butter

Sy pon ank first ad stretchmark jgak..skrg bru 19weeks..

Kalau perut gatal jgn garu lah tu jadi strechmark