Tips hilangkn strechmark

Hai, mommies semua. Nak tanya lepas bersalin nanti stretchmark ni boleh hilang ke? Suami relax je ckp nanti boleh hilang. Sy mmg risau la hehe. So nak minta mommies share tips/pengalaman uolls. Thanks semua :)

12 Balas

stretch mark takkan hilang sis, kecuali kalau sis buat laser treatment. lama2 nanti dia akan pudar sendiri. kalau nak minimise-kan nampak stretch mark tu, sis boleh sapu retinol awal2 lepas bersalin tu, masa dia fresh merah/purple lagi, sebelum dia jadi putih/silver tu. tapi kalau sis BF nanti, check dengan doktor dulu boleh pakai retinol tak. kalau dah jadi putih/silver pun boleh je pakai retinol, cuma slow sikit kesan dia. lagi satu cara, tegangkan balik kulit area perut tu dengan exercise. inshaAllah kurang nampak stretch mark tu nanti.

Tak boleh hilang cuma akan pudar time to time. Nak completely hilang boleh opt untuk laser treatment. Untuk pudarkan strecthmark boleh apply lotion or bio oil consistently😊

tak payah risau strechmark tak hilng sbb mmg 98 % ibu d dunia ni ada strechmark yg di risaukan perut buncit tak hilng2... makin hari makin bertamabh...😭😭

7mo ago

Tak jugak awak. Perut buncit pun depends jugak. Perut saya tak buncit😁

strech mark mmng x hilang dik.. dia parut kekal.. cuma lama² jd pudar putih² gitu je.. bekas parut tetap nmpk dan terasa kasar pd kulit..

Stretchmark takkan hilang dear. Tapi boleh letak stretch mark cream untuk kurangkan/ pudarkan je

stretch mark xboleh hilang dear. cuma akan pudar. awak rajin scrub dn sapu bio oil atau losyen

anak sy nak setahun dah, tak hilang stretch marks lagi. cumanya tak segelap time pregnant.

Boleh saya thu , Strech mark biasanya ada sebelum atau selepas kelahirannn ????????

7mo ago

Ada yg ada sebelum & ada yg ada selepas. Sy masa dpt tahu pregnant trus amalkan sapu bio oil kt area bawah perut tu. Alhamdulillah smpai pregnant 32w tak obvious sgt stretchmark kt perut tu. Lepas tu baru nmpak dia muncul sikit2 tapi tak teruk sgt.. lepas deliver baru nmpk stretchmark tu. Tapi tu lah tanda kita dh berjaya jadi seorang ibu. Dont worry sis, you are not alone.

angguk kat husband boleh hilang, kena buat laser, brp k tu yaaa

xkan hilang 100% sis cuma akan pudar💗 biasalah as a mom