cara utk slow2 stop kan ank menyusu bdn

hi ibu2..ade x yg boleh kongsi cara nk stopkan perlhn lahan ank nyusu bdn?..bby sy dh sthn 8 bln.kekerapan myusu die kuat sgt..stgh jam2 mencari ibu nk susu..die dah mula mngigit.Sakit sgt😣..lg satu sy ngn suami bercdg nk tmbh ank,risau Klo sy hamil nnt susah utk die berenggang..skrg pon msih tido sekali sbb die mengempeng mlm2..ade yg boleh bntu sy x..ade cdgn?

1 Balas

Jika anak sudah mula gigit puting, maksudnya puan kena biasakan dengan botol biasa. Jika masih teruskan dengan puting badan mungkin akan cederakan bahagian Itu.

2y ago

sy pernah cube kasi die myusu pkai botol tp die xnk.tu yg terpaksa sy relakan die mengempeng..tp skrg gigit pon dh byk tumbuh.sakit sgt niple tu..sampai putih die gigit