hb rendah

Ibu2 tolong la sye .. .hb sye mkin turun..skrg mkin lagi trun. . Dah 17mggu. . Tpi hb xnaik2. .mcm2 ubat dah mkn. .. smpai doktor ambik drah 3 botol tdi. . 2mggu lagi jmpe doc lgi. . Klau hb xnaik jugak. .. mmg kne ambik drah la lagi. . .xsggup dah ni

33 Balas

ni pengalaman sylh yea, stp kali pregnant sy akn ambik spirulana elken...hb ok je sepanjang pregnant...tp x thulh mungkin stp org berbeza...

Bykkn mkan syur especially brokoli, bayam and kcang botol pn ok.. jmbu batu pn boleh.. sy bln lps trun hingga 11, check up pg td dh 12.8

Mkn iron tab DLM keadaan perut kosong sis,bru ubt tue neresap cpt dlm bdn....mkn kurma,jus jmbu batu,buah jambu batu n sayur2 hijau

Try ni sis.. Sis kena banyak mmbaca ya lpasni.. Dlm smggu or 2 mggu kena rajin ambil mkanan yg leh tambahkan darahh sis

Amalkan minum pati delima sis..mcm sye sehari dua sbelum check up sye mkan bnyak2 jambu batu. Banyak juga naik dri 11 ke 12.

Amalkan minum ait sunquick suam sis..sy ada trbaca info katanya baik.kwn pon ada amalkan berkesan,hb naik

Cuba amal kn makan kacang kuda rebus ngan air oren tanpa gula. Sy buat ok xp xthu lh org laen.

sy consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) ,hb mntain 12.7 ,gula control ,baby kuar xkena jaundice even sy drh O+

5y ago

ada ja ,sy hari2 mnum caffien ,mmg xbole stop ,tp bila consume mkdi mmg hb mntain ,sy strt 7m

Sya pun hb low jgak... Tkut nnti g klinik msih hb low sedang kan dah makan ubat pagi dn malam 😭😭😭

5y ago

Sis try laa makan buah delima.. Saya sehari nak check up dan sebelum nak pegi check up saya makan buah delima.. Alhamdulillah 12.3