Ubat

Hi ibu2. Takpe ke kalau tak makan ubat yg kk bg? Obimin n iron tablet. Tak boleh telan ? iron tablet tu bau pun nak muntah. Ada ubat lain ke selain ubat2 tu

43 Balas

Same la , sy first prgnt mkn obimin .. Dah 3bln , tk blh mkn dah .. Muntah je .. Misi tkr zincofer , pun tk blh .. Mnum dgn sunquick pun dah .. Maltofer yg ibu2 cdgkn tu okey ke

Jangan tak makan. Awak try tukar ubat selain obimin ade opsyen lain macam iberet, zincofer. Saya dulu tak boleh go dengan zincofer, tp boleh dengan iberet

Obimin tu actually saya tak suka. Sbb tablet dia besar. Tapi paksa juga sbb nak baby tu sihat and kuat. Saya makan lepastu tidur. 😂

sy pun dah lama tak makan tapi hb ok je sbb sy mkn jus mamaria dgn jus delima. tp taktau la boleh ke tak kalau tak makan ubt kk bg tu

Hi sis ,obimin + iron tablet sis minum sekali ke? Sebab sy baru nk try,kk tak bagi ubat tu kat sy tp nurse sarankn sy beli kat luar

5y ago

Haah kena makan sekali. Tp sy tak boleh telan ubat tu. Doc tukar iberet. Iberet pun sama jugak bau dia nak muntah. Nak taknak kena telan jugak lah 😅

Sy pun xambik yg kk bagi. Doc pun saranksn ambil luar kalau tak boleh mkn yg kk bagi. Sy amik calcium, similac tablet, dgn neurobion.

5y ago

ok ke ubt tu?rase nk trylh xlarat dh nk mkn ubt dr tu

Bgtau nurse lau rse ubt tu xserasi...vit tu pnting tuk baby...jgn skip mkn...cbe sis try mkn sblum tdo...in shaa allah ok...

mkn ubt bersama sunquick tnpa gula . klau still xboleh . gtau nurse atau g klinik swasta beli maltofer . kemam je mcm vit

Boleh takmakan tapi masalah pape jangan salahkan kk. Kita boleh usaha macam2 sis.. Tukar ubat, beli difarmasi 😊😊

bagi tahu dengan doktor kmu tk boleh mkn ubt itu..nanti doktor boleh tukar...sma mcm Sya tk boleh nk telan...