Serah diri pd 38 week

Hi ibu2.. Sy ada dgm on diet control n baby kecik... DR minta sy serh diri 23.5.21 n bersalin 24hb @38 week Cuba ibu2 cerita pengalaman serh diri n induce

12 Balas

sy pon sptutnye induce jugak wktu bby 1st tp wktu smpai tarikh serah diri..dh ad bukaan 2cm jd Dr sruh tgu dlu untuk induce..dlm masa menunggu sy bnykkan berjalan n sujud lama wktu solat..jd sikit2 bukaan makin besar smpai 8cm xperlu induce..😊

Induce bunyi yg menyiksakan. Saya pun ada GDM tapi masih awal lagi pregnancy. Nurse ckp tak boleh bersalin lebih hari drp jangkaan bersalin. Semoga saya dapat bersalin normal & baby lahir pada tarikh yang sepatutnya. Amiin.

tapi sakit la dari beranak dgn gese turun tanya sendiri...skrg ni perut mengeras je satu Hari kalau xcukup gerak kena pegi hospital tkut jugak baby lemas ke apa ke..jadi pegi jelah mengadap

sy bersalin 38week sbb gdm ..makan ubat kencing manis..serah diri .induce belon..x bukak jalan..induce ubat..4 jam sakit...alhamdulillah bersalin..bby 2.6kg.

Sye pun gdm on control diet.. Sekarang dah 37minggu.. Masa scan 26minggu baby kecik.. Xtau la die akan bagi tarrikh bersalin awal ke x..

indiuse ni masuk ubat dekat laluan peranakan...untuk bagi gese untuk bersalin....

akak 24hb kena serah diri jugak...dah ada pengalaman indiuse ni...

sama la sya.38 minggu dh kena serah diri sbb sangkut kencing manis

semoga dipermudahkan... sy pun ade gdm.. kne bersalin 30.11

sy pun gdm on ubat. serah diri xsure 38 atau lebih awal.