Family in law xde common sense

Ibu2 sorry sja nk mluah sbb sy xde kwn tmpt mluah. Husband ada ramai adk brdk tp kakak dia sorg ni n father in law xde common sense lgsg. Dorg slalu tumpang rumah sy smpai buatkan rumah ni mcm rumah dorg sndri. Sy skrg tgh bpntg dkpg dgn mak sndri, hrini blik skjp rumah sy sbb nk bwa baby check up, rupanya dorg duduk rumah ni tnpa pgthuan sy. Dorg just gtau husband sy je tp husband xgtau sy pun. Dorg siap buat rumah ni mcm rumah sndri siap pakej msk2 bagai. Tu ok lg nk msk beli lauk sndri ni siap tglkan periuk belanga hangus lak. Sy pntg skli tgok periuk belanga hangus x bsental cmtu. Dah tu lak fil dgn perangai pengotor nye, msa mula2 sy mngndung dlu tgh morning sickness teruk dia dtg mnumpang gak siap tgalkan kahak yg dia kumpul dlm plstik dkt ruang tamu, xpsl2 sy muntah shri2. Hrini lak smpai2 rumah baru tau dorg ada sni jumpa lak dia tgalkan kahak dlm bekas yg sy slalu guna tuk letak lauk dlm peti ais. Prngai pngotor x btmpt,geli btul lh dgn org cmni. Blm lg hritu msa sy tgh sarat mngndung husband lak outstation jd tgal sy sorg2 kt rumah, dorg ckp nk dtg mnumpang, sy ok je lh xkn nk kata xleh kan, tp msa tu blh lak dorg dtg tgh2 mlm masa sy tgh nyenyak tdo. Tnpa rasa bslh kol org tgh mlm mnta bukakan pintu. Fed up betul dgn perangai dorg cmni. Pdhl rumah adk brdk lain ada, asal rumah sy gak yg dorg nak. Sorry lpskan geram jap. Lama sgt dh mkn hati.

1 Balas

Better communicate dengan suami. Perangai suka datang rumah ni ada terjadi dekat family terdekat juga. Kalau jenis takda common sense waktu orang rehat pun nak datang memang payah. Apa pun communicate dengan suami

2y ago

Actually dorg bkn dtg saja siap pakej bmlm lg, sy lk tgh bpntg ingt nk rht lh rumah sndri tup2 dorg lak ada sni. Husband lak jns smua iyakan je mne nye dia nak tegur. Lg2 dia anak bongsu jauh muda dr kakak dia plus dia jns xpandai nak membangkang org. Sy dh tegur dh nak bwak org dtg rumah bgtau tp now jd lg bnda sma. Serius xde privacy lgsg dh hdup lau cmni. Dh lh dtg rumah org dgn prngai pengotor nye. Dh tau tuan rumah xde xyh lh duduk sni, ni tuan rumah xde dia dtg gak siap buat mcm rumah sndri lg. Ingt rumah ni dorg yg byr kot. Smua bnda guna free lg tu. Time ktorg blik kpg blh lk kakak dia sindir soh tgalkan duit tuk byr bil2 tp time duk rumah org xde pun dia nk byr bil2 smua.