Pam asma wrna merah

Hi ibu² smua..nk tnya ad tak ibu²yg ad asma n pakai pam biru shja..lpstu doc bgi pam merah sbb tknk bg kita ad lg truk jika kne asma time pregnant sdngkan asma kita tidak begitu serious..sy mmng ad asma tpi tk trllu pkai pam sbb msih trkwl n jrg sgt memakai pam biru..jdi dkt situ sy rsa pelik..sye jrg kne asma mmng jrg sgt² tp dia bg pam merah plk 😅bole ibu² trngkan

7 Balas

waktu puan dapat pam merah tu puan ada pergi ke kecemasan ambil nebuliser ke? biasanya kalau jarang kena semput tapi bila puan pergi ambil nebuliser tu teruk, sp02 rendah lepas tu dalam paru2 ada bunyi wheezing dr akan bagi pam merah (mdi budesonide), pam merah ni utk prevention, cegah kita dari kena semput, tak sama dengan pam biru sebagai pelega bila kita rasa semput, pam merah hari2 kena pakai, biasanya 2 kali sehari walaupon takde semput, dia dapat bantu puan untuk cegah asma dan elakkan kebergantungan puan terhadap pam biru (sekian dari ahli farmasi berdaftar 🤣)

Sy x pernah ada asthma seumur hidup tp baru dpt masa mengandung.. Dr bg sy pam warna merah jugak Symbicort kan? Pam ni more to prevention.. Itu apa yg Dr sy bgtahu la.. Dia minta guna 2x sehari tp sy pun jarang2 guna sbb x biasa.. Sy guna bila sy rs semput je mcm seminggu sekali..

xtahu plk pasal pam merah saya pun sama macam sis ada asma xpi xperlu sangat pakai pam tapi kekadang je la macam sebulan 1 kali je pakai pam masa doktor kat kk tanya dh bagitau tapi doktor xkata apa pun dn xbagi pun pam merah😅

2y ago

ouhh..TQ ye sis

Find out about the newest design fads, pick up some helpful advice, and start the road of changing your living areas into havens of comfort and flair. https://wallpaperathome.com

hi puan..minta maaf. saya takde pengalaman psal asma ni. .. xtau nak jawab mcmane🙏🏻🙏🏻🙏🏻

2y ago

tkpe sis☺️

ouhh..ok sy fhm..TQ ye puan 🥰

ye btl..TQ ye sis ☺️