Asma ketika kandungan masih muda

Salam.. hi sis² semua. Saya nak tanya ada x sis² disini yg baru hamil dan mengalami asma... Boleh x jika kite ambil pam inheler ketika hamil?? dan asyik batok² boleh ke kita mkn ubat batok... kandungan baru masok 4w... #firstbaby

1 Balas

Blh sis. Sy ank 1st and 2nd asthma. Doc bg gune inhaler tp kene tulis mcm diary brape kali kene. Inhaler kan ade 2. 1 merah 1 biru. Kalau terlalu kerap doc akan suruh kite tukar merah. Kalau ubat batul sy x syorkan. Tp mengikut pengalaman in haler safe.