Bayi newborn salin kulit?

Hi ibu2 skalian. Beberapa hari lalu kulit baby area dahi ni kasar2. Skrng dah halus2 and mengelupas dah. Smpai ke kepala kulit mengelupas tu. mmg mcm ni eh?

Bayi newborn salin kulit?
6 Balas

Baby saya mcm ni. Sis rajin2 sapukan lotion. Nanti dia hilang. Kulit kering tu. Baby saya satu badan mengelupas lepas lahir. Tangan, kaki, muka. last sekali kepala. Alhamdulillah dh ok dah.

Anak saya baru 20hari, masatu cmni la.. sama kt dahi, skarang bersih dahhh. Hilang sndiri, mandikan mcm biasa

normal. mmg masa NB mmg kulit baby akan mengelupas mcm ni. boleh letak virgin oil. gosok pelan2

normal lelm nnti dia hilang .mcm sy dlu rajin pakaikan ank lotion bby

normal. lama2 pandai hilang sendiri.

normal