Dryper

Ibu2 siapa sini da masalh bayi punggung(pantat) bahas sabah... Yg merah2... Mcm mna mau kasih hilang arhh da kh sebb dryper atau mcm mna?

6 Balas

Sudo cream sapu setiap kali tukar pampers. Lebih kan sikit pun xpe kat keliling dan area celah kelengkang tp jgn kat lubang faraj. Kerap tukar pampers anak kalau anak kuat kencing atau poopoo. Setiap kali tukar pampers basuh cuci punggungnya. Xpun boleh stndby satu botol spray kecik air paip utk spray lepastu keringkan dgn tisu atau kapas. Yg ni misi ajar.

Sy slalu pastikan kering btl2 dlu punggung baru kc pakai dia pmpers, mksd sy, sy lap smpi kering d celah paha dia smua..tp sy sapu vaseline dlu la skit sblm pkai pmpers..x juga pernah merah sb sapu vaseline tu..hehe

Kalau sya plk.. sy pastikan dlu punggung and private area baby sya kering seblom pakaikan pampers..and kalau ade merah walaupon sikit sya apply vaseline.. alhamdulillah, hilang merah2nya..

keringkan betul2 punggung sblm pakai pampers..sapu sudo cream kt tempat merah2...

Kdg2 sbb diaper xsesuai dgn kulit bby pn leh jd mcmtu sis...

cuba sudo cream