Ambil sample keputihan

Hi ibu2 semua, ada tak sapa2 yg pernah ada pengalaman amik sample keputihan guna muncung itik. Nak tanya, sakit sangat ke?

9 Balas

kalau first pregnancy, awk takut, seram, auto badan akan kemut. so awk jgn kemut. relaxkan bdn, relaxkn bawah dan jgn angkt punggung. bila masuk dia akn terasa ngilu, tp awk kne relax dan tarik hembus nafas pakai mulut laju². to be honest, masa mngndg dan bersalin ni ape aje yg tak sakit😅 at least awk dah rasa pgalaman jd next awk boleh bljar cara mgawal panik nk bersalin nnti. sy dlu menjerit, nngis dan berdarah² ye. sbb sy panik, manje pun ye. dah ank 3 ni lek² je. bnda nk jd enjoy jela.

11mo ago

Hee. Sy pun jenis manja tak tentu pasal, itu yg rasa takut jugak. Tp nak tknak terpaksa buat, risau kalau jd apa2 dekat baby. Btw, tahniah sis. Manja manja pun da ada 3 orang anak. Sis memang kuat la 💪